Retro Klok webshop

Zomaar een webshop beginnen in allerlei producten is geen handige zet. Grote shops als Bol.com, Amazon en Coolblue hebben zoveel marktaandeel en merkbekendheid in handen dat je als kleine partij hier geen concurrentie mee kan aangaan. Heeft het dan helemaal geen zin om een webwinkel te beginnen? Zeker wel maar doe het dan bijvoorbeeld zoals Retro Klok!

Retro Klok

Een van de manieren om wel mee te gaan tellen met je webshop is het zeer doordacht kiezen van een niche. Oftewel een zeer duidelijke kleine productcategorie of doelgroep. Als voorbeeld nemen we uiteraard een webshop welke gerund wordt door een bedrijf uit de regio Emmen: RetroKlok.nl. Deze webshop is door Monica en Ronald gestart nadat ze onderzoek deden in welke product niche zij aan de slag zouden kunnen met een online winkel. De wens om online te gaan verkopen ontstond doordat beide een eigen zaak hebben en om risico te spreiden een extra bron van inkomsten zochten, vooral bedoeld voor het geval ze hun normale werk niet konden uitoefenen.

“Mensen houden van de retro en vintage look”

Waarom kozen Monica en Ronald voor de Retro Klok als niche? Ronald: “we hebben samen gebrainstormd over welke producten redelijk gemakkelijk als pakketten konden worden ingekocht en verkocht en voor een redelijk groot publiek interessant zijn.  Een van de uitkomsten was de klok, omdat bijna iedereen wel meerdere klokken in huis heeft en veel mensen houden van een retro en vintage look van producten. Vervolgens ben ik op internet gaan onderzoeken hoe vaak zoektermen als retro klok en vintage klok gebruikt worden en welke webshops daar op in speelden. Dit hebben we ook voor andere producten gedaan maar wij zagen voor de niche retro klokken een kans liggen”.

Opstarten van de webshop

Monica ging op zoek naar leveranciers voor mooie klokken en Ronald richtte zich op het registeren van de domeinnaam, het schrijven van teksten en het inrichten van de webshop. Het idee was om de webshop langzaamaan te laten groeien, er moest eerst wat op staan en daarna gestaag goede posities in Google veroveren op interessante zoektermen. Deze tactiek is gelukt want zoek zoekwoorden als retroklok staat de webshop inmiddels behoorlijk hoog en de bezoekers aantallen op de shop groeien flink. Ondanks dat ook via Bol.com en vele andere webshops wel klokken worden verkocht telt in deze niche de webshop retroklok.nl zeker mee.