Metalen bordjes webshop uit Emmen

In onze regio zie je het traditionele uitgaan steeds verder teruglopen. Vele discotheken en kroegen hebben de deuren voorgoed gesloten. Zoeken jongeren elkaar gezelschap dan niet meer op? Gat alles alleen nog maar via social media? Het antwoord daarop is zeker geen volmondig ja. Jongeren komen nog wel degelijk bij elkaar maar dit gebeurd grotendeels buiten het zicht.

Thuis cafe’s

In onze regio, waar men over het algemeen wat meer ruimte in en om het huis heeft dan in de steden, is de thuiskroeg een fenomeen geworden. Zolders, kelders en bouwketen worden opgebouwd tot ware thuis kroegen. Het bier wordt gewoon ingeslagen bij de plaatselijke supermarkt. Het liefst met aanhangers vol in een keer.

Bar decoratie

Zo’n thuiscafe bestaat niet alleen maar uit wat stoelen en tafels en drankjes en muziek. Een beetje thuiskroeg is bijna niet te onderscheiden dan een normaal bruin cafe. Een bar, eventuele met tap en statafels zijn nog maar het begin. De kroeg wordt natuurlijk ook passend ingericht. Webshops met bar decoratie hebben de handen vol aan bestellingen van eigenaren van een thuis café. Spiegels, barmatten, maar vooral de bekende ouderwetse emaille borden zijn in trek.

Metalen borden

Echt emaille is bijna niet verkrijgbaar voor redelijke bedragen maar tegenwoordig worden deze vervangen door blikken versies waarop een afbeelding staat geprint. Met speciale technieken lijken de metalen bordjes net alsof ze al minstens 75 jaar oud zijn en dat voor een fractie van de prijs van emaille.

Bardecoratie.nl

Een van de grote verkopers van metalen borden in Nederland is Bardecoratie.nl. Een bedrijf van Michel uit Klazienaveen. Enkele jaren geleden startte Michel samen met twee vrienden de webshop maar omdat hij er het meeste tijd in kon steken ging hij uiteindelijk alleen verder. Dagelijks heeft hij bestellingen uit heel Nederland en België en constant breidt hij zijn webshop uit met nieuwe producten. Michel zag een mooie kans in de populariteit van thuiskroegen hier in de regio. Maar het leuke is volgens Michel dat zijn bordjes juist hier in de regio niet veel verkocht worden. “Ze gaan overal heen, behalve hier in de buurt”.