Eigen rijder worden kan makkelijker

Eigen rijder worden kan makkelijker

Wie weleens heeft gedacht ‘ik wil eigen rijder worden’, heeft al snel gemerkt dat deze ambitie snel de kop wordt ingedrukt door de regels vanuit de overheid.

Eis van dienstbetrekking

Volgens de wet moet een chauffeur beschikken over:

  • verklaring van dienstbetrekking
  • verklaring van terbeschikkingstelling
  • transportvergunning

Als je als chauffeur die voor zichzelf wil beginnen geen van deze stukken kunt overleggen, dan wordt niet voldaan aan de eis van dienstbetrekking. Het meest voor de hand liggende als je voor jezelf wilt beginnen, is het aanvragen van een transportvergunning. Hier worden echter zeer zware eisen aan gesteld. Niet alleen moet er een pittige opleiding voor worden afgerond, ook moet je een flink bedrag in kas hebben en tenminste een eigen voortuig bezitten. En dit allemaal om gewoon als ZZP-vrachtwagenchauffeur te kunnen werken!

Simpele oplossing als je eigen rijder wilt worden

Chauffeursdienst P. van der Wal uit Zwartemeer heeft, door de wet goed na te pluizen en slimme constructies te bedenken, gezorgd dat bovenstaande geen bezwaar hoeft te zijn om als eigen rijder aan de slag te gaan! Uiteraard wil eigenaar Peter niet alles precies uit de doeken doen, hij heeft immers veel tijd en geld geïnvesteerd in het vinden van deze legale constructie. Hij geeft wel aan gebruik te maken van de verklaring van terbeschikkingstelling. Eén van de manieren dus om legaal eigen rijder te worden.

Ook voor bedrijven die een chauffeur zoeken

Niet alleen de chauffeur die graag als ZZP-er aan de slag wil profiteert van de uitvinding van Van der Wal, ook bedrijven plukken de vruchten. Wanneer je als transportbedrijf flexibel wilt zijn en snel en zonder problemen een (extra) chauffeur in wilt zetten, kan gebruik worden gemaakt van dezelfde constructie.

Leven van ZZP-chauffeurs gemakkelijker maken

De ondernemer uit Zwartemeer ziet zichzelf als iemand die het leven van veel ZZP-chauffeurs en bedrijven een stuk gemakkelijker maakt. ‘Eigen rijder worden moet en kán makkelijker  en ik heb de manier gevonden’. Aldus Peter. Ieder die meer wil weten, kan vrijblijvend contact opnemen en volgens Peter kan alles snel geregeld worden om zorgeloos de weg op te gaan.