Tuinman nodig in Emmen? Volg deze vier stappen!

Je tuin zelf onderhouden kan een fijne zaterdag besteding zijn. De grasmaaier zorgt er voor dat het gazon er weer strak en netjes bij ligt en door even met een hark of drietand door de borders te gaan ogen deze weer lekker fris.

Zware klussen in de tuin uitbesteden aan een tuinman

Dit reguliere tuinonderhoud is voor de meeste mensen nog prima te doen. Maar sommige klussen in de tuin zijn erg zwaar en dan is een echte tuinman wellicht een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan:

  • rooien van bomen of struiken
  • snoeien van hagen
  • ophogen, recht leggen van bestrating
  • verticuteren van het gazon
  • schuttingen plaatsen

Niet alleen zijn dit zware klussen die zonder de juiste hulpmiddelen veel energie en spierkracht kosten, ook is het resultaat vaak toch net een stukje beter als dit door een echte, opgeleide en ervaren tuinman wordt gedaan. Het zelf kappen van een boom kan bij een verkeerder aanpak zelfs schade aan de woning , tuin of jezelf opleveren. Vraag je bij dergelijke klussen altijd af of het risico aanvaardbaar is om dit zelf te doen.

De juiste tuinman in Emmen vinden in vier stappen

In Emmen en omgeving hebben we verschillende tuinmannen waar we uit kunnen kiezen. Hoe vindt je de juiste tuinman voor jouw klus? Het beste is om de volgende stappen te doorlopen:

  1. Inventariseer de werkzaamheden en bedrijf deze duidelijk, inclusief het aantal meters en andere relevante getallen.
  2. Stuur een offerteaanvraag naar meerdere tuinmannen, deze kan je makkelijk vinden via Google (zoek: Tuinman Emmen) of door kennissen te vragen.
  3. Vergelijk de ontvangen offertes, let hierbij op eventueel bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het afvoeren van afval en of het gaat om een vaste prijs.
  4. Bekijk reviews en weeg ook het gevoel dat je bij het bedrijf heeft mee in je beslissing.

Natuurlijk geeft dit stappenplan geen garantie op een goede tuinman voor een passende prijs, maar de kans van slagen en een traject zonder problemen is nu een stuk groter geworden.