Ondernemen in Drenthe. Een voorsprong nemen op de toekomst.

Duurzaam ondernemen in Drenthe is de weg naar de toekomst.

 
In 2016 won de gemeente Emmen de prijs voor meest vriendelijke gemeente voor het midden- en kleinbedrijf in Drenthe. Een hele eer, gezien het feit dat de prijs door MKB-Nederland zelf werd toegekend.

Een vriendelijk klimaat voor ondernemers is belangrijk voor Emmen en natuurlijk voor heel Drenthe. Het winkelcentrum De Weiert trekt jaarlijks zo’n vierenhalf miljoen mensen. Tel daar de bezoekers van het nieuwe Wildlands Adventure Zoo bij op. Dan kom je al snel aan zo’n zes miljoen mensen die jaarlijks het centrum van Emmen bezoeken.

Het nieuwe Wildlands is nu al een succes gebleken. De verwachte aantallen bezoekers voor 2016 zijn al binnen. De verkoop van abonnementen verloopt voorspoedig. In de provincie Drenthe zorgen toerisme en recreatie samen voor ongeveer tien procent van de totale werkgelegenheid. Ondernemers en bedrijven die zich op deze sectoren richten, versterken elkaar. Een goede combinatie van mogelijkheden voor dag- en verblijfsrecreatie betekent meer toerisme. En meer toerisme betekent een positieve economische impuls voor de hele regio, voor de hele provincie.

Een van de voornaamste toeristische attracties in Drenthe is ons natuurschoon. Drenthe is een mooie provincie met vele ongerepte natuurgebieden. Uitgestrekte bossen, heidevelden en veengebieden nodigen uit tot recreatie in de natuur. Daar mogen we best trots op zijn. Duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen past daarom uitstekend bij Drenthe. Onze mooie provincie ook mooi houden voor de toekomst, daar kunnen we allemaal ons steentje aan bijdragen.

Het zijn vaak ondernemers en bedrijven die het voortouw nemen bij het werken aan een duurzame toekomst. Duurzaam produceren, het hergebruik van afvalmateriaal en het opwekken van de eigen energie. Duurzaam ondernemen is in enkele jaren tijd gemeengoed geworden. Ondernemers en bedrijven zien de vele voordelen van een bedrijfsvoering die op een duurzame toekomst gericht is en spelen in op de mogelijkheden die zich voordoen.

We zijn in Drenthe op de goede weg naar een duurzame toekomst. Laten we vooral zo door gaan.